Nova Gradiška

Sukobili se, vrijeđali policajce, pa im pokušali pobjeći

  • Izvor: Agencije
  • 28.09.2023. 22:57

Novogradiški policajci imali su pune ruke posla s dva muškarca koja su vikala na sav glas, vrijeđala ih i na kraju im pokušala i pobjeći.

Policajci su u ned‌jelju oko 18:20 sati uočili 38-godišnjaka koji je u gradskom parku nasrnuo na 27-godišnjaka, bacivši ga u fontanu. Potom je 38-godišnjak narušavao javni red i mir galamom vrijeđajući i omalovažavajući policajce. Ignorisao je pozive da prestane, dapače, policajcima je uputio prijetnje smrću, te se dao u bijeg. Na kraju su ga policajci morali savladati i staviti mu lisice.

Iako se u prvom trenu činilo da je 27-godišnjak žrtva, i on je nakon izlaska iz fontane počeo galamiti te vrijeđati i omalovažavati policajce. Potom je pokušao pobjeći trkom, ali policajac ga je sustigao. Poslije su mu oduzeta dva hladna oružja.

Dva muškarca su privedena u policijsku stanicu, gd‌je su ih pregledali radnici Hitne medicinske pomoći i konstatovali da nisu povrijeđeni. Alkotestom je u organizmu 27-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2.49 promila, a 38-godišnjak je odbio alkotestiranje.

U poned‌jeljak su 27-godišnjaka uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavci i posjedovanju oružja građana te Zakona o prebivalištu (nije prijavljen na adresi) predali u Opštinski sud u Slavonskom Brodu u Stalnu službu u Novoj Gradci, gd‌je je sproveden prekršajni postupak. 

"​Nadalje, policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su ga uz kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenih d‌jela prijetnje predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Potom je 38-godišnjak u utorak predan sudiji istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor od mjesec dana. Policajci su ga istoga dana oko 14.15 sati predali u Zatvor u Požegi" saznaje "Glas Slavonije" iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Kako neslužbeno saznaju mediji, 38-godišnjak je poznat policiji od ranije, ali mediji nemaju informaciju na koji se način prije sukobio sa zakonom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.