Suprug zadavljene i spaljene Ljiljane u Herceg Novom: Ubijena je zbog novca, ključni snimak s pumpe

  • 20.09.2020. 11:31

Tijelo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), koja je nestala 6. septembra u Crnoj Gori na dan kad je trebalo da se vrati u Kanadu, pronađeno je zapaljeno nadomak Herceg Novog. Osumnjičeni za njeno ubistvo su dvojica muškaraca - jedan je uhapšen, a drugi je trenutno u bjekstvu.

Vladimir Krstanović, bivši Ljiljanin suprug, takođe srpskog porijekla i kanadski državljanin, ispričao je detalje u vezi sa njenim nestankom i smrću, sa kim je bila, gdje se kretala i šta je eventualno motiv za njeno ubistvo.

- Ja sam rodom iz Beograda, a moja bivša supruga iz Kragujevca. Upoznali smo se u Kanadi prije oko 30 godina i imamo dvoje djece. Ona je kupila stan u Crnoj Gori prije nekih pet godina. Tamo je provodila šest do osam mjeseci, pa bi onda neko vrijeme bila u Kanadi. Uplatila je avionsku kartu 6. septembra, kako bi krenula iz Dubrovnika, preko Minhena za Toronto. Tu joj se gubi svaki trag.

- Ja sam stupio u kontakt sa jednim poznanikom i dobio sam informaciju da se ona zabavljala sa nekim muškarcem iz Podgorice. Ljiljana mi je pričala o njemu, da je tobože neki policajac po struci, a ispalo je da je taksista. Nekoliko dana pred njen polazak za Kanadu su se posvađali, a komšije su bile svjedoci buke i galame - započeo je priču Krstanović, a potom nastavio:

- U tom haosu valjda prilikom raskida, Ljiljana mu je vratila SIM karticu koju joj je on jednom prilikom pozajmio kada je dolazila u Crnu Goru, pošto kanadska kartica tamo ne funkcioniše. Kada je Ljiljana nestala, policija je locirala njega, uzela mu SIM karticu koju je ona koristila, napravili su uviđaj i na toj kartici je ustanovljen veliki broj poziva upućen dotičnom čovjeku iz Herceg Novog, koji je navodno umješan u ubistvo.

Locirali ubice preko SIM kartice i računa

U međuvremenu je izvadio njen izvještaj sa viza kartice, gdje je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mjesečno, a posljednjeg mjeseca, sa njenog računa podignuto je čak 17.000 dolara.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.