Optužnica

Tajio da je gajio: Loparanin optužen za uzgoj kanabisa

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Saše Antića iz Lopara zbog uzgoja marihuane na plantaži u selu Gornji Piperi kod Lopara, koja je otkrivena sredinom avgusta kada je zaplijenjeno 519 stabljika indijske konoplje, mase 172 kilograma.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini Antić se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom. U optužnici se navodi da je optuženi tokom 2023. godine u Gornjim Piperima kod Lopara uzgajao indijsku konoplju od koje se dobija marihuana.

"Na parceli, vlasništvo A.R., optuženi je u plastičnim saksijama zasadio i proizveo 519 kanabis sative, koje su izrasle do visine od 479x96 cm i 40x70 cm, ukupne bruto mase 172kg, čiji listovi sadrže THC od 0,24 do 0,93 %", navodi se u optužnici.

Zaplijenjeno 172 kilograma droge u Loparama!

Zaplijenjeno 172 kilograma droge u Loparama!

Dodaje se da je osim toga Antić u svojoj kući neovlašteno, radi prodaje, državo dvije tablete ekstazija - MDMA.

Zasad marihuane istražioci PU Bijeljina pronašli su u okviru akcije "Plantaža 2023" 16. avgusta ove godine, kada je Antić i uhapšen.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)