Naselje Ljeb

Sudar teretnog voza i automobila

  • Izvor: SRNA
  • 24.07.2023. 08:42
  • 09:45

Na putnom prelazu u selu Ljeb u Stanarima noćas je došlo do saobraćajne nezgode.

"Vozač putničkog vozila usljed neprilagođene vožnje i bez obaveznog zaustvljanja ispred putnog prelaza, udario je u teretni voz Željeznica Republike Srpske koji se kretao na relaciji Omarska - Zenica”, saopšteno je iz ŽRS.

Iz ŽRS dodajui da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili uviđaj. Na teren su odmah izašle nadležne službe Hitne pomoći i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

Čelinčanin povrijeđen u nezgodi: Uhapšen pijani Banjalučanin

Čelinčanin povrijeđen u nezgodi: Uhapšen pijani Banjalučanin

“Na sreću povrijeđenih u ovom vanrednom događaju nije bilo”, stoji u saopštenju.

Na putnom prelazu “Ljeb“ traju radovi na otklanjanju kvara na elektronskom uređaju.

“Dok traju radovi, uređaj za svjetlosno-zvučnu signalizaciju je isključen, a polubranici su zaključani i nalaze se u podignutom položaju. Drumska siganlizacija je kako procedura i propisi nalažu zamračena”, stoji u objavi.

Kako su dodali, mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima, vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te napominjemo da bezbednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu “Ljeb”, niti u jednom momentu nije ugrožena.

Velika šteta u poljoprivredi nakon olujnog nevremena

Velika šteta u poljoprivredi nakon olujnog nevremena

“Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbijedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju. Željeznice Republike Srpske zahavaljuju se na strpljenju i razumijevanju svim učesnicima u saobraćaju, dok traju radovi na otklanjanju kvara”, zaključili su iz ŽRS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.