Troje uhapšeno u Banjaluci: Pili na igralištu za vrijeme zabrane kretanja

  • 12.04.2020. 14:27

Tri osobe inicijala Ž.K., T.M. i S.Č. uhapšene su u subotu uveče u Banjaluci zbog počinjenih prekršaja ograničenja kretanja na javnim površinama, a alkotestiranjem je utvrđeno da su navedeni pijani.

Policijski službenici nadležne policijske stanice sinoć su oko 20,50 časova, postupili su po prijavi da se u Ulici Sime Matavulja nalaze tri osobe koje ne poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, te da na igralištu u navedenoj ulici konzumiraju alkoholna pića.

"Lica su alkotestirana, te je kod lica inicijala Ž.K. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,33g/kg, kod lica T.M. utvrđeno je 2,61 g/kg alkohola u organizmu, i kod lica S.Č. utvrđeno je 0,83 g/kg alkohola u organizmu. Navedenim licima su zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, sankcionisano je 37 lica.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program