Izazivanje panike

Tvrdila da se u školi razlikuje užina za bogatu i siromašnu djecu pa zaradila krivičnu prijavu

  • Izvor: Telegraf
  • 10.10.2023. 16:36

Policija u Kruševcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, podnijeće krivičnu prijavu protiv šezdesetogodišnje Kruševljanke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

"Ona se sumnjiči da je, 3. i 4. oktobra ove godine, na svom profilu na jednoj društvenoj mreži objavila neistinitu vijest da se u jednoj osnovnoj školi u ovom gradu, djeca diskriminišu prilikom podjele užine, a tu objavu je prenijelo više medija. Protiv osumnjičene će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku“, navode u MUP.

Cijelu ovu sagu pokrenula je objava da djeca kojoj roditelji plaćaju užinu, dobijaju bogat doručak, dok djeca kojima je užina besplatna stoje u drugom redu i dobijaju - suvu kiflu.

Otkriveno ko je držao lava

Otkriveno ko je držao lava

"Poslije današnjeg razgovora sa djecom nižih razreda ostala sam zgrožena, bijesna i revoltirana. U školi djecu dijele ne dvije grupe na taj način što jedni kojima roditelji plaćaju užinu stoje u jednom redu, a drugi red je namijenjen socijalno ugroženim kategorijama i tamo piše slovo 'b' kao besplatno“, napisala je jedna žena u pomenutoj objavi.

Uz ogroman revolt zbog napisanog ljudi su se pitali da li je moguće da se tako nešto događa u jednoj Osnovnoj školi i zašto bi se djeca diskriminisala na takav način. Telegraf.rs kontaktirao je školu iz koje su naveli da ni u jednom segmentu života ove obrazovne institucije ne postoji diskriminacija, pa ni u podjeli užine.

Cijene nafte u padu

Cijene nafte u padu

"Školu pohađa 1.300 učenika, organizacija rada je na zavidnom nivou, ne postoji nikakva vrsta diskriminacije“, rekli su.

Kako kažu, užina se dostavlja tako što je redari iz kuhinje nose u učionicu, te da ne postoji nikakav red niti razlika u kvalitetu dopremljene hrane bez obzira da li je besplatna ili ne.

"Imamo 55 učenika prvog razreda u cjelodnevnoj nastavi i skoro isto toliko prvog i drugog razreda u produženom boravku, ta djeca dobijaju užinu i ručak u školi (roditelji plaćaju), a ostala djeca nose, poručuju užinu ili kupuju na kantini u dvorištu škole“, ističu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.