Akcija ”Kalibar”

U automobilu prevozio trotilske metke!

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2024. 13:09

Mile Vuković iz Banjaluke uhapšen je u akciji ”Kalibar” nakon što je policija zaustavila automobil ”smart” u kojem je prevozio veću količinu trotilskih metaka, koji su mu oduzeti.

Kako nezvanično saznaje ATV radi se o ocu Milorada Vukovića Luisa, koji je u septembru prošle godine nepravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom u predmetu ”Kodeks”.

U PU Banjaluka navode da je akcija ”Kalibar” realizovana na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vojne opreme.

”U akciji je uhapšen M.V. iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, saopštila je PU Banjaluka.

Dodaju da su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, te uz saglasnost dežurnog tužioca, policijski službenici PS Lakataši zaustavili i izvršili pretres automobila ”smart” kojim je upravljao M.V.

”Tom prilikom u vozilu je pronađen i uz potvrdu oduzet 61 trotilski metak od po 200 grama, 59  trotilskih metaka od po 100 grama, 560 komada municije kalibra 7,62 mm i 14 komada municije kalibra 7,9 mm, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv Vukovića biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: