Granični prelaz Gradiška

U Gradišci pronađena droga vrijedna pola miliona KM

  • 13.12.2020. 19:10

Čak 110 kilograma opojne droge skank u vrijednosti od pola miliona maraka, Hrvatski državljanin pokušao je prevesti iz BiH u Republiku Hrvatsku. Na Graničnom prelazu Gradiška u tome je spriječen. Kroz operativnu akciju “Diablo” Granična policija BiH pod nadzorom Tužilaštva zaustavila je namjeru da droga završi na evropskom tržištu.

Dvadesetosmogodišnji muškarac inicijala L.M. je u kombiju marke Reno pokušao preko Graničnog prelaza u Gradišci da u Hrvatsku prenese čak 110 kilograma opojne droge. U tome je spriječen jutros u tri časa i 55 minuta. 

Granična policija akciju “Diablo” sprovela je u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH.  

"Droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, kod državljanina Republike Hrvatske u kombiju nizozemskih registarskih oznaka. Hrvatski državljanin je priveden u službene prostorije Granične policije BiH u Sarajevu nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na dalje postupanje", kazala je Franka Vican, portparol Granične policije BiH. 

Granična policija BiH suočava se sa raznim problemima, od borbe s nezakonitim migracijama do manjka kadra, ali bez obzira na to bilježimo dobre rezultate rada, tvrdi direktor Granične policije BiH. Zoran Galić kaže ovo je samo jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala. 

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.