Trebinje

U toku kriminalistička obrada uhapšenih u akciji "Maglić"

  • 12.02.2020. 18:15

U toku je kriminalistička obrada 12 privedenih u akciji "Maglić", rekao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, pod čijim nadzorom se sprovodi ova akcija prosecuiranja osumnjičenih za krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Vukanović je naveo da kriminalističku obradu sprovode pripadnici policijskih uprava na području Srpske u okviru svojih nadležnosti.

Prema njegovim riječima, lica za koja bude utvrđeno da ima dovoljno dokaza da su počinila ova krivična djela, će uz izvještaj biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

On je rekao novinarima da je akcija "Maglić" rezultirala pretresom na 28 lokacija širom Republike Srpske i privođenjem 12 lica, a oduzet je i veliki broj predmeta koji će poslužiti u dokumentovanju krivičnih djela.

Vukanović je dodao da su akciju, prema naredbi Osnovnog suda u Foči, tokom dana sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Republike Srpske zajedno sa policijskim upravama na terenu.

Uhapšeni u današnjoj policijskoj akciji "Maglić" osumnjičeni su da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućavali nezakonite pogodnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.