UIO BiH

U tri akcije oduzete cigarete i duvan vrijednosti 35.000 KM

  • 09.02.2020. 14:48

Na području Tuzle i Bratunca u tri odvojene akcije oduzeti su cigarete i rezani duvan u vrijednosti 35.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Kod jednog lica na području Tuzle službenici UIO su pronašli 1.380 paklica cigareta i 10 kilograma sitno rezanog duvana koji nije bio obilježen akciznim markicama.

Na tuzlanskom području je kod pet lica pronađeno 1.140 paklica cigareta, 5.385 ručno motanih cigareta i 18 kilograma sitno rezanog duvana koji nije bio zakonski obilježen.

U trećoj odvojenoj akciji, provedeno na području opštine Bratunac, službenici UIO su kod jednog lica pronašli 1.980 paklica cigareta i 30 kilograma sitno rezanog duvana.

"Oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način akciznim markicama koje izdaje UIO, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe", navodi se u saopštenju.

Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta preduzete su zakonom propisane mjere i radnje.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program