Tužilaštvo BiH

Uhapšen Milenko Gojgolović

  • 02.02.2019. 12:04

Pripadnici Granične policije BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su na graničnom prelazu Karakaj Milenka Gojgolovića osumnjičenog za ratni zločin počinjen 1992. na području Vlasenice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je u svojstvu pripadnika Vojske Republike Srpske /VRS/ u ljeto 1992. u logoru Sušica, gdje su nezakonito bili zatvoreni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja", navedeno je u saopštenju. 

Gojgolović je duži period boravio u inostranstvu i bio nedostupan pravosuđu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

On je lociran i uhapšen prilikom dolaska u BiH, nakon čega je predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i uputiti prijedlog za određivanje pritvora. 

U saopštenju se navodi da je ovaj predmet značajan u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja u BiH. 

Iz Tužilaštva BiH navode da, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, intenzivno rade na pronalasku i procesuiranju osumnjčenih za ratne zločine koji se nalaze izvan BiH. 

Tagovi: