Sarajevo

Uhapšena dvojica bjegunaca zbog razbojništva

  • 08.11.2019. 15:53

Sarajevska policija pronašla je i uhapsila Adnana Bajrića i Elmira Hodžića koji se terete za razbojništvo počinjeno u srijedu ujutru u ulici Salke Lagumdžije u opštini Novi Grad.

M. P. (rođena 1980.) je, kako je saopšteno iz MUP-a KS, uhapšena zbog pomoći počiniteljima, odnosno zbog krivičnog djela iz 289. Krivičnog zakona FBiH.

Traga se, za trećom osobom kojoj se na teret stavlja razbojništvo počinjeno na Dobrinji, Dervišom Trešnjićem.

"Izvršeno je više pretresa objekata na području Kantona Sarajevo s ciljem prikupljanja dokaza, te policijski službenici nastavljaju kriminalistički obradu nad navedenim licima", stoji u saopćenju MUP-a KS.

Bajrić je, kako mu se to stavlja na teret, uz prijetnju pištoljem otuđio od B. L. iz Mokrog određenu sumu novca, nanijevši joj povrede, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenoj su ekipe Hitne pomoći ukazale ljekarsku pomoć, a potom je prevezena u sarajevsku bolnicu gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.