Beograd

Uhapšena osumnjičena za ubistvo penzionera: Oprala nož i pobjegla nakon zločina

  • Izvor: Kurir
  • 04.02.2023. 12:34

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzim i efikasnim radom, rasvijetlili su teško ubistvo sedamdesetogodišnjeg penzionera Dragana V. juče na Vračaru i uhapsili F. Z. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila ovo krivično djelo, saopštio je MUP.

Кako se sumnja, F. Z. je oštećenom, u njegovom stanu na Vračaru, nanijela više uboda po tijelu oštrim predmetom, nanijevši mu smrtonosne povrede.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, kako smo juče pisali, penzionera su pronašli rođaci, koji su odmah alarmirali policiju.

- Ne znamo kad je smrt nastupila, jer je dan ranije razgovarao sa komšijama i išao u prodavnicu. Rođaci koji su našli penzionera navodno su ga zvali, ali se on nije javljao na telefon, pa su otišli do njegove zgrade i pronašli ga mrtvog - rekao je izvor iz istrage.

Kako kaže sagovornik Kurira, rođaci su se šokirali kada su ga vidjeli.

- Ušli su u stan i tada su Dragana zatekli sa krvavom odećom na sebi. Pokušali su da ga probude, ali bezuspješno. Uspeli su da se priberu i pozovu Hitnu pomoć i policiju.

Osumnjičena je, navodno, čistila stan kod Dragana V. (71).

Navodno je on nju napao nožem, a ona se branila, otela mu nož i izbola ga.

Kako se sumnja, F. Z. je zatim oprala nož i pobjegla iz stana. Tijelo su pronašli rođaci i komšije.

Dragan je živio sam u stanu nakon smrti supruge. Sumnja se da je "čišćenje stana" zapravo bio paravan za neku vrstu emotivne veze.

Kako se nezvanično saznaje, motiv ubistva je koristoljublje.