Sarajevo

Uhapšeni maloljetnici nakon što su vršnjaku slomili nos

  • 13.03.2024. 11:39

Pripadnici PU Novi Grad Sarajevo sinoć su u 19 sati uhapsili dvije maloljetne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo Teška tjelesna povreda.

Maloljetnici se sumnjiče da su ranije u ulici Antuna Branka Šimića, opština Novi Grad, nanijeli tjelesne povrede maloljetnoj osobi, a na Maksilofacijalnoj klinici UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da se radi o teškoj tjelesnoj povredi (fraktura nosne kosti). 

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičene maloljetne osobe su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i protiv njih će biti preduzete predviđene mjere i radnje u skladu sa Zakonom zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku- saopšteno je iz MUP-a KS. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program