”Lager 2023”

Uhapšeni zbog pustošenja šume u Šimićima

Milovan (48) i Dejan Radovanović (22), te Josip (53) i Mario (24) Dujilović svi iz Potkozarja uhapšeni su zbog pustošenja državne šume u Šimićima kod Banjaluke, gdje su bespravno posjekli 211 kubnih metara ogrevnog drveta, vrijednog oko 35.000 KM.

U PU Banjaluka navode da je četvorka ”pala” u okviru akcije ”Lager 2023”, usmjerene na sprečavanje vršenja nelegalne sječe šume i prometa drvnih sortimenata.

”Uhapšeni su M.R., D.R., J.D. i M.D. svi iz Potkozarja zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela pustošenje šume. Oni se sumnjiče da su u periodu od 26. maja do 5. oktobra u mjestu Šimići počinili pet krivičnih djela tako što su bespravno posjekli 211 kubnih metara ogrevnog drveta. Time je preduzeću ”Šume Srpske” pričinjena šteta u iznosu od oko 35.000 KM”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

U policiji navode da su sve aktivnosti u okviru akcije ”Lager 2023” preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

O kakvom se puštonju šume radilo najbolje svjedoče fotografije koje je objavila PU Banjaluka na kojima se vidi da je na mjestu nekadašnje šume, ostala zapravo samo njiva, sa posječenim trupcima.


Pratite nas i putem Vibera