Dosije

Zašto je u Sarajevu sve više krivičnih djela?

  • Izvor: ATV
  • 01.05.2024. 07:20

Kao bomba odjeknula je vijest o hapšenju 23 osobe. Među njima i i visokorangirani pripadnici FUP-a, poput Mustafe Selimovića, šefa Specijalne policije Federacije.

Svi oni dovode se u vezu sa kraljem droge Еdinom Gačaninom zvanog Tito koji je uhapšen u Dubaiju u operaciji "Desert light".

Kakve veze sa njim imaju pripadnici Uprave policije drugog entiteta? Oni se dovode u vezu sa nabavkom uniformi za specijalne jedinice, a prema pisanjima medija, specijala je čuvala Gačanina kada je, prije nekoliko godina, boravio u Sarajevu.

I ono što je možda izazvalo i najviše pažnje u posljednje vrijeme kada je Gačanin u pitanju su njegove veze sa Еlmedinom Konakovićem, ministrom spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH i liderom stranke "Narod i pravda".

Mediji u drugom entitetu su pisali da se Konaković sastajao sa Gačaninom u Dubaiju u martu 2021.

Konaković na takve informacije je samo pozvao da svi rada svoj posao i upozorio ukoliko neko pakuje u ovoj priči neće se dobro provesti.

Sva ova hapšenja dodala su ulje na vatru kada je riječ o stanju bezbjednosti u Sarajevu. Oni koji treba da zaštite građane privedeni su.

Baš nakon što događaji iz Sarajeva pune crnu hroniku. Samo neka od njih su ranjavanje maloljetnika u Sarajevu. Masovna tuča na Baščaršiji, pronalazak beživotnih tijela majke i djeteta...

Jasno govore da je u Sarajevu narušena bezbjednosna situacija i da Sarajlije imaju razloga za brigu. Dio crne hronike čine i sve češće saobraćajne nezgode koje su produkt nesavjesne vožnje i uličnih trka.

MUP Kantona Sarajevo preduzima sve mjere i radnje zbog održavanja povoljne bezbjednosne situacije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.