Banjaluka

Zatražen pritvor za osumnjičenog za iznudu od radnice kladionice

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2022. 09:29

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo pritvor za Dobojliju Mišu Petkovića osumnjičenog za zelenaštvo, odnosno iznudu.

"Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 23.09.2022.godine do 21.10.2022.godine, u ulici Carice Milice, Grad Banja Luka, iskoristio povjerenje oštećene R.V.B., radnice u kladionici 'Mocart' i njenu materijalnu situaciju, te istoj dao novac na zajam a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist. Osumnjičeni je potom uputio ozbiljne prijetnje na život i tijelo prema malodobnom djetetu oštećene a upotrebom vatrenog oružja prijetio oštećenoj, te je od iste otuđio ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa uzeo novac u iznosu od 7,808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1,657,00 KM i novac od vaučera u iznosu 3.165,00 KM", navodi se u saopštenju OJT Banjaluka.

Dalje se navodi da je pritvor zatražen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke,te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. 

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program