Istočno Sarajevo

Zatražen pritvor za motociklistu koji je udario dijete

  • 13.06.2019. 17:26

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je određivanje pritvora motociklisti koji je 7. juna ove godine udario maloljetnog pješaka kod Milića i nanio mu teške tjelesne povrede.

Motociklista Ž. N. iz Srbije tereti se da je u mjestu Vukšić Polje na magistralnom putu M-19 iz smjera Zvornika propustio da obrati pažnju na pješaka koji se nalazio na cesti i udario ga prednjim dijelom motocikla.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Šestogodišnji P. N. je zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u Univerzietski klinički centar u Tuzli gdje je zadržan na liječenju. 

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog opasnosti od bjekstva s obzirom na to da je osumnjičeni državljanin Srbije. 

Odluku će donijeti Osnovni sud u Vlasenici.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?