Bizarna nesreća u Zagrebu

Ženu ubola pčela, pa se autom zabila u tramvaj, umrla u bolnici

  • Izvor: Agencije
  • 04.06.2023. 21:31

"To su sve pretpostavke kako je preminula, ništa još ne znamo službeno. Čekamo da nam sve pojasne, kratko je rekao suprug 61-godišnje žena koja je umrla u bolnici nakon što se u subotu oko 21.20 automobilom zabila u tramvaj linije četiri na Maksimirskoj ulici u blizini Dinamovog stadiona u Zagrebu.

61-godišnjakinja je kratko prije saobraćajne nesreće pretrpjela ubod pčele ili stršljena koji je izazvao alergijsku reakciju. Navodno je upravo njeno teško zdravstveno stanje uzrok saobraćajne nesreće i smrti koja je nastupila u KBC Zagreb.

“Strašno je izgledalo”

– Automobil je odjednom iz lijeve trake prešao u desnu, a zatim velikom brzinom udario u tramvaj. Strašno je izgledalo. Došli su policija, Hitna i vatrogasci, koji su morali rezati vrata kako bi došli do unesrećene žene. Jedva su je uspjeli izvući iz potpuno smrskanog automobila – rekao je čitalac koji je svjedočio nesreći.

Oglasila se majka Nataše Šavije nakon što je Karić pušten iz pritvora

Oglasila se majka Nataše Šavije nakon što je Karić pušten iz pritvora

Zagrebačka policija je izvijestila da se vozač “mercedesa” zagrebačkih registracija kretala ulicom u smjeru zapada, ali je potom, iz neutvrđenih razloga, kraj kućnog broja 128 prešla u suprotan smjer i naletjela na tramvaj koji je vozio prema Dubravi.

Očevici nesreće tvrde da je cijeli prednji dio auta završio pod tramvajem. Prvo su na mjesto nesreće došli policajci i radnici Hitne, ali je nisu mogli izvući iz auta. Unesrećena žena je nakon nesreće bila pri svijesti. Vatrogasci su hidrauličnim makazama izrezali dio auta, a zatim su ga vitlom izvukli od ispod tramvaja. Nakon što je oslobođena, utvrđeno je da su joj slomljene obje noge.

Kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

Kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

– Dijelovi auta bili su po cijeloj ulici. Sve je bilo puno policije, vatrogasaca i Hitne. Pomagali su i radici ZET. Vatrogascima je trebalo 15-ak minuta da izvuku auto koji je bio ispod tramvaja – dodao je čitalac.

Odmah je 61-godišnjakinja prevezena u Klinički bolnici centar Zagreb, u kojemu je preminula najvjerovatnije zbog alergijske reakcije na ubod insekta. Tijelo žene prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, gdje će se obdukcijom utvrditi tačan uzrok smrti. Istragu njene smrti preuzelo je Državno tužilaštvo prenosi Avaz.

Ženi koja je vozila tramvaja, i koja je učestvovala u saobraćajnoj nesreći, na terenu je pružena pomoć od strane ljekara Hitne medicinske pomoći zbog pretrpljene traume i stanja šoka. Ona nije zadobila nikakve fizičke povrede.

Tagovi: