Pare trošio na klađenje

Zvorničanin zloupotrijebio podatke sugrađanke i skidao novac s njene platne kartice

  • 26.10.2020. 09:38

Protiv B.D. podnesen je izvještaj zbog sumnje da je počinio krivična djelo neovlašteno korištenje ličnih podataka i krađa.

Naime, B.D. se sumnjiči da je početkom maja 2020. godine, došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, te zloupotrebom njenih ličnih podataka neovlašteno ušao u tuđu zaštićenu kompjutersku bazu podataka, s namjerom da korištenjem tih podataka za sebe ili drugoga pribavi korist ili da drugome nanese štetu.

"B.D je osumnjičen da je elektronskim putem izvršio transfer novca na elektronsku platformu jedne kladionice u Zvorniku, nakon čega je dio novca koji je prebacio sa kartice podigao u poslovnici te kladionice u Zvorniku a dio novca je potrošio na sportska klađenja. Osumnjičeni se tereti da je na ovaj način pričinio materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od oko 1.520 KM", rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da ukoliko primjete da im nedostaje platna kartica ili da primjete neregularnosti na svom bankovnom računu, o tome odmah obavijeste svoju banku, kako bi se na vrijeme spriječilo daljnje neovlašteno korištenje i svaki drugi vid mogućih zloupotreba.
 

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.