Srpski košarkaš

Bogdanović: Volio bih da završim karijeru u Atlanti

  • Izvor: Agencije
  • 03.10.2023. 14:56

Bogdan Bogdanović pričao je na danu za medije o novoj NBA sezoni.

Srpski košarkaš će i u narednoj sezoni nastupati za Atlanta Hokse.

Bogdanović je u Atlantu stigao 2020. kao slobodan igrač, nakon što Sakramento Kingi nisu izjednačili ponudu vrijednu 72 miliona dolara za četiri godine, a nakon što je propao plan "kraljeva" da ga trejduju u Milvoki Bakse.

"Ovo je prvi tim još od Partizana da sam ostao četiri godine. Jako sam uzbuđen zbog onoga što slijedi, raduje me što sam ovdje. Nisam znao mnogo o Atlanti kada sam dolazio, sada kada odem u Srbiju, počinje da mi nedostaje. Volim da budem ovdje i nadam se da ću ostati u ekipi do kraja karijere", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je u martu produžio sa Hoksima ugovor na još četiri godine za 68 miliona dolara.

"Uvijek volim da igram za Srbiju"

Bogdanović je istakao da je u odličnoj formi došao u Atlantu, te da mu je igranje za reprezentaciju na Mundobasketu mnogo značilo.

"Nisam bio u optimalnom stanju ranijih godina kada je trening kamp u pitanju. Na primjer, da me je neki klinac pozvao na basket, ne bih mogao odmah da izađem na teren. Trebalo bi mi barem pola sata da se istegnem i zagrijem, sada to mogu bez problema. Pomoglo mi je što sam igrao na Svjetskom prvenstvu i uvijek volim da igram za Srbiju", zaključio je srpski as.

Bogdanović je prošle sezone prosječno bilježio 14 poena uz 3,1 skokova i 2,8 asistencija po utakmici uz šut za tri poena 40,6 odsto.



Pratite nas i putem Vibera