Seminar za košarkaške trener u Banjaluci

Dončićev učitelj prenosi znanje na trenere iz Srpske 

  • Izvor: ATV
  • 20.06.2022. 12:51

Udruženje košarkaških trenera Republike Srpske,kao jedino organizovano Udruženje za trenere na prostoru Republike Srpske i BiH, koje za cilj ima zaštitu i edukaciju košarkaških trenera, već 15 godina tradicionalno organizuje košarkaški seminar, a i ove u Banjaluku dolaze eminetna imena.

U Univerzitetskoj dvorani u Banjaluci, predavači će biti selektor reprezentacije Slovenije i trener Nimburka Aleksandar Sekulić, etablirano ime u ženskoj košarci Zoran Mikeš koji je sa svojim timom šampion Rumunije šest godina u nizu, koordinator svih reprezentativnih selekcija Srbije Aleksandar Glišić i kondicioni trener sa bogatim iskustvom Filip Mihajlović.

Do sada je na seminarima svoje trenerske ideje predstavilo više od 50 najeminentnijih trenera, a koje je uživo čulo za sve te godine preko 1.000 trenera iz Republike Srpske i regiona.

Iz udruženja kažu da se uvijek trude da za predavače na seminaru dovedu najaktuelnije trenere iz regiona, kao i najkvalitetnije trenere iz Srbije. Takođe, kroz predavanja koja organizujemo pokušavamo da obuhvatimo sve sfere trenerskog djelovanja - kako tehičku i taktičku pripremu igrača i timova, tako i psihološku i fizičku pripremu, te se trudimo da svaki aspekt trenerskog djelovanja bude predstavljen na svakom seminaru, poručuju iz Udruženja košarkaških trenera Republike Srpske.

Predavači u prošlosti bili su između ostalih: Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Duško Vujošević, Aleksandar Džikić, Dejan Radonjić, Andrea Trinkijeri, Boško Đokić, Žarko Vučurović, Aco Petrović, Aleksandar Trifunović, Vlade Jovanović, Aleksandar Kukrić, Borko Petrović, Nemanja Zlojutro.

Tagovi: