ABA liga

Igokea dočekuje FMP

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 11:32

Košarkaši Igokee dočekuju večeras FMP u posljednjoj utakmici šestog kola ABA lige.

Igosi su u seriji od četiri uzastopna trijumfa u regionalnom takmičenju, a ako je vjerovati tradiciji pobjednička serija trebalo bi da bude nastavljena i večeras. 

Tim Vladimira Jovanovića sredinom prošle sedmice poražen je od Mursije u Ligi šampiona, a u ovom meču za tim nisu nastupili Stefan Mudi, Marko Jošilo i Džeki Karmajkl. Njih trojica su pod upitinkom i za predstojeći meč. 

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je ubjedljivo slavila u prošlom kolu. FMP igra sa velikim samopouzdanjem i velikom energijom, a pokriven je na svim pozicijama. Poslije ovog gustog rasporeda i svih obaveza koje smo imali u proteklom periodu, teškog puta i gostovanja u Španiji, očekujemo da na domaćem terenu odigramo puno bolje sa većom energijom i koncentracijom. Imamo kadrovskih problema, ali to ne treba da nam bude izgovor i veći motiv. Nadam se da ćemo to o čemu pričamo pokazati na terenu", izjavio je Jovanović.

U izostanku Mudija očekuje se veći broj minuta za mladog Ognjena Stankovića, koji je dobijao prilike na tri utakmice ove sezone u ABA ligi. 

"Očekuje nas težak meč protiv agresivne ekipe koja dobro trči i moramo dobro da branimo njihov kontranapad te odbranimo domaći teren", rekao je Stanković.

Utakmica u Laktašima na programu je u 18 časova. 

Pratite nas i putem Vibera