NBA

Jokić "prodavao fore" sa basketa, Denver ponovo bolji od Portlanda

  • 05.02.2024. 07:38

Košarkaši Denvera pobijedili su ekipu Portlanda rezultatom 112:103 u NBA ligi. Srpski centar Nikola Jokić doprinio je trijumfu Nagetsa sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Drugi put u svega tri dana Nagetsi su savladali Portland i nastavili pohod ka prvom mjestu u Zapadnoj konferenciji NBA lige, od kojeg ih još uvijek dijele Oklahoma, Minesota i Los Anđeles Klipersi.

Za razliku od prethodnog duela, jedan od najgorih timova Zapada pokazao je zube aktuelnim šampionima. Trejblejzersi su vodili skoro 36 minuta, imali su početkom drugog kvartala i najvećih plus 14, ali je Denver krajem treće četvrtine prvi put preuzeo vođstvo i nije ga ispustio do posljednjeg zvuka sirene.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je na prepoznatljivom nivou - predvodio je pobjednički tim sa 29 poena, uhvatio je osam lopti i podijelio sedam asistencija.

Somborac je iz igre pogodio 12 šuteva iz 20 pokušaja (1/3 za tri poena), a promašio je jedno slobodno bacanje - 4/5. Upisao je u statistiku i dvije ukradene lopte.



Džamal Mari je zabilježio dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 10 asistencija. Bio je na 50 odsto šuta iz igre (8/16). Dobar doprinos sa klupe dao je Pejton Votson sa 12 poena, koliko su ubacili i Majkl Porter i Aron Gordon. Dvocifreni sa 11 poena bio je i Kentavijus Koldvel-Poup.

Među igračima Portlanda, raspucan je bio Deandre Еjton sa 27 poenom, kao i Anferni Simons sa 26. Dvocifren učinak imao je još samo Tumani Kamara - 10 poena, prenosi RTS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: