Omladinska FIBA Liga šampiona

Juniori KK Igokea u polufinalu

  • Izvor: ATV
  • 04.04.2024. 17:26

Juniorska selekcija KK Igokea izborila je plasman u polufinale završnog turnira omladinske FIBA Lige šampiona.

Igosi su slavili i u drugoj utakmici u Debrecinu, nakon AЕK-a savladan je i Nimburk rezultatom 88:76 pa je nastavljen put ka odbrani šampionskog pehara iz prošle sezone. 

U prvoj četvrtini Igokea je vrlo brzo preokrenula početnu prednost češkog predstavnika i ponajviše zahvaljujući raspoloženom Faruku Duvnjaku stekla 11 poena prednosti. 

Izabranici Borisa Jokanovića nastavili su sa sjajnom igrom i u drugoj dionici. Prednost je u jednom trenutku rasla i do 25 poena razlike, a na kraju se na odmor otišlo sa plus 20 za Igose. 

U trećem periodu dolazi do opuštanja. Nimburk je postepeno topio prednost, da bi nakon 30 minuta košarke Igosi imali samo šest poena razlike na svojoj strani. 

Velika borba viđena je u posljednjoj četvrtini. Česi su uspjeli da priđu i na minus četiri, ali je Igokea ipak sačuvala prednost i produžila ka polufinalu. 

Ime narednog protivnika Igosi će saznati nakon utakmice između Ritasa i Tenerifea koji od 18:30 igraju za prvo mjesto u grupi A. 

Najefikasniji u današnjem trijumfu bio je Faruk Duvnjak sa 21 poenom, 15 je ubacio Luka Jovičić, 13 Mićo Milovanović dok je dvocifren bio i Andrej Ačimović sa 10 poena. 

Na drugoj strani nije pomoglo sjajno izdanje Vojteha Sinačeka koji je ubacio 24 poena.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok