Potpuna dominacija

Košarkašice Srbije samljele Slovačku

  • Izvor: Telegraf
  • 16.06.2023. 22:37

Košarkašice Srbije opravdale su očekivanja, čak ih i nadmašile, pošto su vrlo ubjedljivo nadjačale reprezentaciju Slovačke u drugom kolu šampionata Evrope - 90:52.

Ovom pobjedom izabranice Marine Maljković došle su nadomak prve pozicije.

Za razliku od duela sa, ruku na srce, daleko jačom selekcijom Turske nije srpskoj selekciji bilo potrebno mnogo vremena kako bi upalila motore.

Povela je Srbija sa 10:3 na krilima Ivon Anderson i Ivane Race, što je bila samo najava u furioznu završnicu prvog kvartala.

Nakratko je uspjela Slovačka da se konsoliduje, međutim rapsodiju na isteku prvih deset mintua nije mogla biti zaustavljena. Na kraju je na semaforu stajalo 30:12.

Prazan hod srpske selekcije na počecima najprije druge, zatim i treće dionice rivalke nisu kaznile.

Drugu dionicu rešile su u svoju korist, ali minimalnom razlikom od dva poena, prenosi "Telegraf.rs".

Suprotno tome, kao odgovor na loš start drugog poluvremena reprezentacija Srbije pokazala je šta znači igrati timski na oba kraja terena. Samo četiri poena dala je Slovačka u ovom dijelu meča, primila 18 i tada je već sve bilo riješeno.


(Foto: FIBA)

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.