Predsjednik KK Partizan

Mijailović: Partizan protiv ulaska Dubaija u ABA ligu

  • Izvor: Agencije
  • 12.01.2024. 12:15

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović protivi se ulasku ekipe iz Dubaija u regionalnu ABA ligu.

Dubai je dobio mjesto u Еvroligi od sezone 2024/2025, zahvaljujući istorijskom ugovoru vrijednom 150 miliona evra.

Međutim, ekipa iz Dubaija je već napravila korak ka priključenju ABA ligi, s obzirom na ulazak juniorske ekipe u juniorsko regionalno takmičenje.

Dubai ne bi bio prvi tim van prostora bivše Jugoslavije koji bi učestvovao u ABA ligi, jer su već nastupali izraelski Makabi, mađarski Solnok, češki Nimburk i bugarski Levski.

"Mi već imamo veoma komplikovanu situaciju koja je poznata svima. Jedan klub godinama pravi problem iako je glasao za preoblikovanje matičnog društva. Samim tim liga apsolutno nije uređena i posluje otežano. Ulazak nove ekipe u ABA ligu bi dodatno zakomolikovao već komplikovanu situaciju u ABA ligi. Dakle, dok se u ABA ligi ne riješi pravni problem, Partizan je protiv ulaska Dubaija u ligu", rekao je Mijailović.

Partizanovo "ne" Dubaiju nije i izričit i konačan stav "crno-bijelih" i nema veze sa tim odakle i koji klub bi se priključio takmičenju.

"Ako se u dogledno vrijeme riješi problem oko pomenute preregistracije, treba da zasijeda skupština ABA lige i tada možemo da pričamo o ulasku novih članova. Do tada nije moguće razgovarati na tu temu", kaže Mijailović.

Kada se prvi put pojavila ideja oko ulaska Dubaija u ABA ligu, Mijailovićev kolega iz redova najvećeg rivala Crvene zvezde Nebojša Čović je izrazio podršku istakavši da je "interesantno".

Ulasku Dubaija u ABA protivi se i trener Partizana, devetostruki šampion Еvrolige Željko Obradović.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.