Košarkaš Crvene zvezde

Mitrović: Očekuju nas derbiji u Evropi

  • Izvor: B92
  • 21.09.2022. 15:22

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović kaže da nova sezona donosi i nove izazove, kako u ABA ligi, tako i u Srbiji.

Mitrović, jedan od najiskusnijih u redovima "crveno-bijelih", koji je osvojio po četiri ABA lige i Superlige Srbije, ističe da će svakako Partizan biti najveći rival.

"Nova sezona, polako se spremamo za start, vjerujem da će biti najzanimljivija u posljednjih nekoliko godina. Očekuju nas i vječiti derbiji u Evroligi, Beograd i Srbija to zaslužuju, oba kluba su tamo gdje im je mjesto, u evropskoj eliti", rekao je Mitrović Tanjugu.

On je dodao da ekipa ima dosta novih igrača, ali da je uvjeren da će mladi trener Vlada Jovanović znati da "uklopi" tim.

"Radimo, uigravamo se, sezona je duga, bitno je da smo dobro pokriveni na svim pozicijama. Znam šta se od mene očekuje, prirodno je, pogotovo u ovim godinama i sa ikustvom koje imam", istakao je Mitrović.

Zvezdin krilni centar rekao je da je najvažnije da ekipu zaobiću povrede, a da će na terenu dati sve oid sebe da se ispune ciljevi i obraduju navijači.

"Poslije svih ovih godina u košarci shvatio sam da je najvažniji sadašnji trenutak. Upravo tako i treniram, razmišljam, ali naravno da očekujem sve najbolje od sezone koja je pred nama", poručio je MItrović.