Srpski košarkaš

Novo veliko priznanje za Nikolu Jokića

  • Izvor: Nezavisne
  • 25.05.2022. 10:01

Srpski košarkaš i član Denvera Nikola Jokić je poslije nagrade za MVP-ja NBA lige uvršten i u prvu petorku najjače lige svijeta za sezonu 2021/2022.

Uz Jokića su članovi prve petorke još dva Evropljanina i to Luka Dončić iz Dalasa i Janis Adetokumbo iz Milvokija. Čast SAD brane Devin Buker iz Finiksa i Džejson Tejtum iz Bostona.

Najviše glasova dobio je Adetokumbo, koji je dobio svih 100 od 100 u izboru. Jokić i Dončić su dobili 88 od 100 za prvi tim i po 12 za drugi tim, Buker je dobio 82 za prvi tim, 16 za drugi i dva za treći tim, a Tejtum je sa 49 glasova bio najslabiji u prvoj petorci. On je ujedno dobio i 47 glasova za drugi tim i četiri za treći tim. Svaki glas za prvi tim vrijedi pet bodova, za drugi tim tri boda, a za treći jedan. Adetokumbo je na kraju imao 500 bodova, Jokić i Dončić po 476, Buker 460 i Tejtum 390.

Pored prve, izabrane su i druga i treća petorka. U drugoj petorci su: Džoel Embid (Filadelfija), Dža Morant (Memfis), Kevin Durent (Bruklin), Stef Kari (Golden stejt) i Demar Derozan (Čikago). Članovi treće petorke su: Karl Entoni Tauns (Minesota), Lebron Džejms (LA Lejkers), Kris Pol (Finiks), Trej Jang (Atlanta) i Paskal Siakam (Toronto).

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program