ABA liga

Partizan ne pušta prvo mjesto – FMP nemoćan

  • Izvor: B92
  • 03.04.2023. 22:44

Košarkaši Partizana pobijedili su FMP rezultatom 97:91 u 24. kolu ABA lige.

Košarkaši Partizana zadržali su prvo mjesto u ABA ligi koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu nakon ove pobjede na teškom gostovanju.

Ekipa FMP-a nije mogla da parira Partizanu, iako je prilično dostojan rival i tokom svih 40 minuta držala priključan i propisno namučila crno-bijele.

Partizan je u prvom ovosezonskom duelu prokockao ogromnu prednost nakon što je došlo do opuštanja, a sada je utakmica bila potpuno drugačija i zahtijevala maksimalni fokus tokom svih 40 minuta.

Upravo to se i dogodilo pa su izabranici Želimira Obradovića došli do 21. pobjede u šampionatu ABA lige i zadržali mjesto broj jedan na tabeli, kao što je već rečeno.

Najefikasniji je bio Aleksa Stepanović koji je odigrao odličan meč i upisao 21 poen uz 6 skokova, a ispratili su ga Čarli Mening sa 18, odnosno Bo Bič i Čarli Mur sa po 14, dok je Ebuka Izundu imao 12 postignutih poena.

U pobjedničkim redovima, vidjeli smo 19 poena Zeka Ledeja uz 6 skokova, 16 i 8 asistencija je upisao Dante Egzum, po 14 imali su Avramović i Madar, a po 11 Panter i Naneli dok je 6 poena zabilježio Tristan Vukčević.

FMP je upisao četvrti poraz na posljednjih pet mečeva i ostao na učinku 13 pobjeda i 10 poraza.

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.