Еvroliga

Šta bi ovo? Partizan se vratio nakon -24 i uvjerljivo slavio!

  • Izvor: sportklub
  • 12.01.2024. 22:52

Košarkaši Partizana zabilježili su novu pobjedu u Еvroligi, pošto su u sjajnom meču u okviru 21. kola savladali Makabi 88:79.

Užasan početak Partizana najavio je potencijalni brodolom. Makabi je poveo 16:0, a crno-bijeli su prvi koš postigli tek u šestom minutu, piše Sportklub.

Jako je loše Partizan izgledao gotovo 15 minuta i Makabi je došao do 22 poena prednosti – 42:20. Crno-bijeli su od tada malo podigli nivo, ali gosti su sa dve trojke ipak ostali na, relativno ubedljivih +16.

Međutim, Partizan je na početku drugog poluvremena pokazao da nema bezbjedne razlike protiv njega u Areni. Sjajnih prvih pet minuta, serija 15-4 i crno-beli prilaze na samo pet poena zaostatka – 56:51.

Do kraja dionice prava rapsodija. Čak je Partizan prvi put i poveo 67:64, ali je sjajni Boldvin uspio da donese poravnanje pred posljednjih 10 minuta. Partizan je iskoristio momentum na svojoj strani i snažno počeo četvrtu četvrtinu.

Trojkama Smailagića i Jaramaza popeo se na velikih +6 – 75:69. Poslije toga bilo je jasno da je Makabi potpuno posustao i na kraju su crno-bijeli čak i rutinski priveli ovu utakmicu kraju.

Doužer je zabilježio 23 poena i sedam skokova, Naneli 20 uz devet skokova i pet asistencija, a dvocifreni je bio i Bruno Kaboklo sa 11 poena i po četiri skoka i rampe. Na drugoj strani Boldvin je postigao 19 poena, Sorkin 14.

Partizan u narednom kolu, za tačno nedjelju dana, gostuje Panatinaikosu.

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.