Trener KK Partizan

Željko Obradović za ATV: Nastavljamo da se borimo, sve misli usmjerene na Kup

  • Izvor: ATV
  • 12.02.2024. 19:39

Ubjedljivim trijumfom protiv Igokee u 20. kolu ABA lige rezultatom 98:52 košarkaši Partizana vratili su se na pobjednički kolosjek.

"Crno-bijeli" prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima i tako na najbolji način najavili predstojeće okršaje u Kupu Radivoja Koraća. 

Nakon utakmice trener Partizana Željko Obradović u razgovoru za ATV poručio je da je do kraja sezone još dosta utakmica i da njegov tim nastavlja da se bori kako bi ispunio sve ciljeve. 

"Važna je svaka utakmica. I ova je bila iz aspekta da smo imali negativne rezultate u posljednje vrijeme. Mislim da je Igokea potpuno različit tim u odnosu na prvi dio sezone, i ova razlika nije realna u odnosu na kvalitete timova. Igokei, naravno želim sve najbolje u budućnosti", poručio je Obradović. 

Iskusni stručnjak imao je samo riječi hvale za atmosferu i podršku koju je njegov tim imao sinoć.

"Ovo je prilika da se zahvalimo svim ljudima koji su došli da bodre Partizan i koji su nas dočekali ovdje u Laktašima. Gostoprimstvo koje imamo ovdje je nešto što je sasvim uobičajeno, ali nije na odmet da se zahvalimo svim ljudima iz Igokee na fantastičnom dočeku", poručio je Obradović. 

Sav fokus sada je usmjeren ka Kup Radivoja Koraća. "Crno-bijeli" ponovo će sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom voditi bitku za prvi trofej u sezoni. 

"Prvo želimo da vidimo u kakvom stanju će da bude tim s obzirom na neke probleme koje imamo. Protiv Igokee smo nastupili bez četiri igrača. Vidjećemo u kakvom su oni stanju i počećemo pripreme za Kup. Naravno, kup takmičenje je specifično, to su eliminacione utakmice. Moraš da igraš na najvećem mogućem nivou i da budem maksimalno koncentrisan ukoliko želiš da prođeš četvrtfinale i da odeš u polufinale. To nam je jedino u glavi", izjavio je Obradović. 

Šef struke "crno-bijelih" smatra i da Kup može da bude prekretnica sezone. 

"Imamo još dosta utakmica. Kako god da se završi Kup dolazi na ovaj ili onaj način do opuštanja zato što je različito takmičenje i uvijek treba vratiti igrače na ono što je poslije toga ispred nas. Imamo još dosta toga i u ABA ligi i u Еvroligi. Nastavljamo da radimo i da se borimo i to je jedini način", zaključio je Obradović. 

Partizan će Kup Radivoja Koraća otvoriti četvrtfinalnom utakmicom protiv Hercegovca u četvrtak od 20 časova. Potencijalni "vječiti derbi" moguć je tek u finalu. 

Pratite nas i putem Vibera