Sahrani prisustvovao i Stiv Ker

Životni san ostao neispunjen: Sahranjen Dejan Milojević!

  • 12.02.2024. 15:11

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dejan Milojević sahranjen je danas u Beogradu, na Novom bežanijskom groblju, u prisustvu rodbine, prijatelja i košarkaških kolega.

Dejan Milojević preminuo je 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posljedica srčanog udara u 46. godini, a njegovi posmrtni ostaci preneseni su u Beograd 7. februara.

Služeno je opijelo, nakon kojeg je održana sahrana kojoj su prisustvovala velika imena srpske košarke, među kojima Željko Obradović, Miroslav Muta Nikolić, Milan Gurović, Željko Rebrača, Nemanja Bjelica, Aleksandar Džikić, Žarko Čabarkapa, Vlada Dragutinović, Marko Kešelj, Igor Rakočević, Nemanja Dangubić, Žarko Paspalj, Slavko Vraneš, Aleksandar Pavlović, Ratko Varda i Luka Mitrović.

Na sahranu je stigao legendarni Amerikanac Stiv Ker, trener "Golden Stejt voriorsa" sa kojim je Milojević radio posljednjih godina, a sa njim je došao i štab "Voriorsa". Prisutan je i bivši igrač tima iz San Franciska i gruzijski reprezentativac Zaza Pačulija, koji je sada u rukovodstvu "Golden Stejt voriorsa", prenijeli su beogradski mediji.

U subotu, 10. februara, u gradskoj skupštini Beograda održana je komemoracija kojoj su, pored Milojevićeve porodice, prisustvovale i brojne legende srpske košarke.

Posljednje dvije i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu "Golden Stejt voriorsa", sa kojima je 2022. osvojio šampionski NBA prsten.

On je prethodno bio na klupi podgoričke "Budućnosti", a najveći dio trenerske karijere /od 2012. do 2020. godine/ proveo je u "Megi", gdje je afirmisao ogroman broj mladih igrača, između ostalih najboljeg svjetskog košarkaša Nikolu Jokića i Vasilija Micića.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u "Beovuku", a kasnije je igrao za FMP, "Budućnost", "Partizan", "Valensiju", "Galatasaraj" i ponovo "Partizan", u kojem je završio igračku karijeru.

Kada je riječ o reprezentativnom karijeri, Milojoević je sa timom SR Jugoslavije osvojio Еvropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. bio je pomoćni trener "A" tima Srbije.

Njegov najveći životni san bio je da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.