Savjet EU

Crna Gora produžila sankcije Rusiji

  • 24.10.2018. 15:29

Crna Gora, Ukrajina, Norveška i Albanija priključile su se produženju sankcija EU prema Rusiji, saopšteno je iz Savjeta Evropske unije.

Crna Gora se krajem avgusta pridružila odluci EU da produži ekonomske sankcije Rusiji do 31. januara naredne godine, a sada je prihvatila da sankcije budu produžene sve do 15. marta. 

Na sajtu Savjeta EU objavljeno je da su se "članice kandidati Crna Gora i Albanija, kao i članica Evropske ekonomske unije Norveška, te Ukrajina saglasile sa ovom odlukom". 

"Zemlje će obezbijediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Savjeta. EU primećuje ovu posvećenost i pozdravlja je", navodi se u saopštenju. 

Ukrajinski predsjednik Petar Porošenko podržao je odluku o sankcijama, ističući da Ukrajina i EU imaju "jedinstveni, nepokolebljivi front". 

Istovremeno, ruski predsjednik Vladimir Putin uveo je sankcije Ukrajini.  

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?