Crnogorska vlast podigla buru Zakonom o životnom partnerstvu lica istog pola

  • 11.07.2020. 19:52

Crna Gora 1. jula usvojila je Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola.

Prijedlogom zakona o istopolnim parovima u Crnoj Gori omogućeno je da uživaju ista prava kao heteroseksualni, samo bez mogućnosti usvajanja djece.

Ovaj Zakon naravno nije prihvaćen u tradicionalnoj Crnoj Gori. Narod ogorčen zbog usvajanja ovakvog Zakona. Reakcije naroda i srpskih opozicionara oštre.

Crnogorci koji baštine tradicionalne vrijednosti smatraju da svako ima pravo na svoju seksualnu opredijeljenost, ali ne i na posebne zakone.

- Ovo je korak dalje od nečeg što je naš identitet i naša tradicija. To je urušavanje porodičnih vrijednosti - kaže student Mati Uljarević.

Srpski političari u državi koja je po svemu sudeći antisrpska bojkotovali su sjednicu parlamenta kada je raspravljano o ovom Zakonu, a protiv Zakona glasali su nacionalni predstavnici Albanaca, Hrvata i Bošnjaka.

42 glasa DPS-a i SDP Zakon su učinila validnim.

- Ako neko želi da ističe svoju seksualnost do tog nivoa da mora da barjači da je ugrožen...tu postoji neki politički korektiv - ističe Milan Knežević, predsjednik DNP.

- To pokazuje dokle su spremni servilno da služe nekim zapadnim centrima moći. To je na bruku i sramotu Crne Gore - naglašava Milutin Đukanović, poslanik Demokratskog fronta.

I dok zvanična Crna Gora na svom evropskom putu daje punu slobodu homoseksualcima u ovoj državi, i ponosno ističe svoj evropski put i demokratičnost, slobodu pokušava da uskrati predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i njenim vjernicima.

Toliko o demokratiji u državi u kojoj je gotovo tri decenije na vlasti jedan čovjek i njegova politička partija.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program