Rad protiv Srba i Srbije

Crnogorski amandmani - pranje savjesti pred građanima

  • Izvor: ATV
  • 06.05.2024. 19:16

Vlada Crne Gore pokušava da opere savjest pred svojim građanima jer radi nešto protiv Srba i bratske Srbije. Poručio je to šef srpske diplomatije Marko Đurić komentarišući najavu dva amandmana Vlade Crne Gore na rezoluciju u Srebrenici. Smatra da je priča o individualizaciji krivice koju traži Podgorica je potez za domaću upotrebu. Umjesto amandmana, treba se zalagati da se Generalnoj skupštini uopšte ne raspravlja o rezoluciji.

"Zato što nije bilo saglasnosti sva tri člana Predsedništva, zato što se jedan entitet oštro protivi toga, nisu obuhvaćene sve žrtve", kaže Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Srbije.

Ovo je još jedan ispit ponašanja prema Beogradu, kaže Đurić. Zato će Srbija pažljivo pratiti poteze svih zemalja po ovom pitanju. 

"Borićemo se za nove prijatelje, ali ćemo da pravimo razliku u držanju i u našem odnosu prema pitanjima koja su sutra tim državama važna", kaže Đurić.

Sa Đurićem se slaže i lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković. Za ATV Napominje da bi takvi potezi crnogorske vlade mogli da dovedi do novih litija. 

"Ako uđu u ovu novu spiralu antisrpskog narativa i antisrpske emocije, ako uđu u to kolo u koje je ulazio i Milo Đukanović svojevremeno, bojim se da se neće dobro provesti i da u bliskoj budućnost mogu da se suoče sa gnjevom srpskog naroda, a dobro znate da kada srpski narod počne protestovati u Crnoj Gori, to se ne završi dobro po ove zapadne političare u našoj zemlji", kaže Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore.

Da je ovo još jedan dokaz dugoročne štete diktature Mila Đukanovića, smatra i analitičar Stevica Deđanski. Takođe, jasno je da zapadne sile i te kako pritišću crnogorsku vladu. 

"Razumijemo da su oni pritisnuti sa raznih strana, i rade po inerciji. Nije dovoljno razvijena demokratija i nemaju lidera koji je hrabar", kaže Stevica Deđanski, politički analitičar.

O najavama crnogorske vlade pišu i tamošnji mediji. Međutim, naglašavaju da još nema zvaničnog stava Spajićevog kabineta, a ministri koje su zvali za komentar kažu da nisu upoznati sa amandmanima. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.