Nikos Kocijas

Dao sam ostavku, ali sam srećan

  • 20.10.2018. 18:40

Bivši grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da je, iako je podnio ostavku, srećan što je postizanjem Prespanskog sporazuma sa Makedonijom učinjen značajan korak.

Kocijas je to, kako prenosi grčka agencija ANA, rekao prilikom primopredaje dužnosti premijeru Aleksisu Ciprasu, koji je od danas i šef grčke diplomatije.

- Zahvalan sam premijeru na časti i povjerenju koje mi je ukazao povjerivši mi spoljnu politiku. Napravili smo korak naprijed kada se radi o sporu sa Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom. Hvala Zoranu Zaevu i poslanicima - rekao je Kocijas.

Povodom odlaska Kocijasa, oglasio se Jorgos Kumucakos iz najveće opozicione stranke Nove demokratije, koji je rekao da će Kocijas ostati zapamćen po Prespanskom sporazumu koji je štetan za državu.

Prema njegovim riječima, svojim odlaskom Kocijas je ostavio u nasljeđe neriješene probleme, loše rukovođenje spoljnim poslovima i loše rukovođenje Ministarstvom spoljnih poslova.

- Konačni rezultat Kocijasovog mandata ući će u istoriju i umove Grka za donošenje štetnog po naciju Prespanskog sporazuma i ustupanje makedonske nacionalnosti i jezika Skoplju - rekao je Kumucakos.

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?