Predsjednik Srpske

Dodik: Biramo trenutak kada će se Srpska i Srbija ujediniti

  • 30.03.2023. 13:02

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je novosnovana Zapadnobalkanska četvorka zapravo "albanska četvorka" iza koje se krije stara ideja o velikoj Albaniji, te istakao da je srpski nacionalni cilj ujedinjenje Republike Srpske i Srbije.

"Evo, ja sad kažem da je naš cilj ujedinjenje, a to znači da ćemo se odvojiti od BiH i pripojiti Srbiji. Ja to ozbiljno mislim i mi samo biramo trenutak kada ćemo to uraditi. Tu nije ništa sporno", izjavio je Dodik novinarima u Foči.

On je rekao da za dva dana očekuje komentare na ovu njegovu izjavu.

Dodik je obrazložio da je Zapadnobalkanska četvorka u suštini nekakva albanska četvorka, jer su tu Albanac iz Sjeverne Makedonije, Albanac sa Kosova, Albanac iz Albanije i vlast iz Crne Gore takva kakva jeste.

"Oni prije svega pokušavaju da naprave priču o `velikoj Albaniji`, a samo se pokrivaju tom pričom o Evropi", ocijenio je Dodik.

Zapadnobalkanska četvorka osnovana je u Skoplju, a čine je Sjeverna Makedonije, Albanija, Crna Gora i samoproglašeno Kosovo.

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani naveo je da je platforma Zapadnobalkanske četvorka "u skladu sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, ali i sa demokratskim vrijednostima i principima".

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.