Hrvatska

Grad razbija auta po Slavoniji, oluja stigla do Zagreba, najgore tek dolazi

  • 16.06.2019. 21:53

Nakon toplinskog vala već danas u Hrvatsku stižu pljuskovi s grmljavinom, a lokalno može biti i grmljavinskog nevremena uz prolazno jak vjetar, veću količinu kiše te grad.

Oluje su već zahvatile dijelove Slavonije i Dalmacije, a tokom večernjih sati očekuju se i na području cijele kopnene Hrvatske.

Oko 21 sat nevrijeme je došlo i do središnje Hrvatske. Munje paraju nebo nad Zagrebom, a počela je padati i jaka kiša.

"Ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske, tako da pljuskova ima od ranog poslijepodneva, a biće ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti. I na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske te na području Slavonije i Baranje. Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebice u večernjim satima", rekao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Grad razbija automobile u Slavoniji

U poslijepodnevnim satima jako je nevrijeme zahvatilo zapad Slavonije. Oko Novske i Okučana pao je grad veličine loptice za golf koja je oštetila nekoliko automobila. Neverin javlja kako se u Novoj Gradiški pojavila pijavica.

Oluje su zabilježene i u dijelovima Dalmacije.

U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i tuča zabilježeni su iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca, javlja Dalmacija Danas.

Grmljavinski oblaci su donijeli pad temperature u Zagori i to za više od 10 stepeni.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.