Briselski dijalog

Insistiranje na pojačanom tempu razgovora

  • 18.07.2018. 10:32

Sastankom visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost EU Federike Mogerini sa prištinskom delegacijom, u Briselu je jutros počela nova runda razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije.

U delegaciji Prištine su predsjednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj, predsjednik skupštine Kadri Veselji i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, javila je Radio-televizija Srbije. 

Nakon sastanka sa delegacijom Prištine, Mogerinijeva će se odvojeno sastati sa delegacijom Beograda, koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Brisel stigao juče. 

Poslije odvojenih sastanaka uslijediće intenzivni razgovori u različitim formatima, a prema nekim najavama, sastanci bi trebalo da se završe tokom popodneva. 

Prethodni susret Vučića i Tačija u okviru dijaloga u Briselu održan je prije više od tri sedmice. 

Mogerinijeva je najavila da će se razgovarati o dosadašnjem napretku u razgovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i o sljedećim koracima, da bi se osiguralo da dvije strane nastave razgovore pojačanim tempom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)