Katarina Peović

Kandidat za predsjednika Hrvatske uporedila Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Njemačkoj

  • 04.09.2019. 11:45

Kandidat na izborima za hrvatskog predsjednika iz Radničke fronte Katarina Peović, gostujući na RTL-u, uporedila Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Njemačkoj.

Ona je najprije komentarisala trku predsjedničkih favorita, Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore, o kojoj je rekla da je Peović unapred izgubljena bitka.

"Ko god pobijedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima koja narodu ništa dobro donijeti neće", rekla je ona.

Kako piše Indeks.hr, Radničku frontu mnogi doživljavaju kao neku vrstu Komunističke partije, ali Peović je istakla da prema tom periodu gleda kritički.

"Radnička fronta i ja se kritički odnosimo prema Komunističkoj partiji i ideji te prosvećene elite koja sve treba da nas vodi. Demokratska smo stranka i smatramo da je važno da svi jednako participiraju i odlučuju o pitanjima koja se na nas odnose i u tom smislu Komunistička partija ne može biti uzor", rekla je Peović.

Jedna od glavnih tema u medijima proteklih je dana Milorad Pupovac, koji je izazvao žestoke reakcije izjavom u kojoj je, zbog nedavnih huliganskih i šovinističkih ispada, Hrvatsku uporedio s NDH, podsjeća Indeks.

"Ne bih Pupovca komentarisala, svakako ga ne bih kritikovala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Jevreja. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primjetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata umjesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gdje jesmo. Kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavjera. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Jevreja u nacističkoj Njemačkoj", rekla je Peović.

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.