Komite opet blokirale put Nikšić - Podgorica: Krivokapiću dali tri dana da odgovori na njihove zahtjeve

  • 10.04.2021. 13:44

Grupa građana i danas je blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetiće.

Blokada puta, kako su u petak saopštili, planirana je do 16 sati, a prolazak će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama, navode Vijesti.

U nepotpisanom dopisu "Inicijativni odbor slobodnih građana Crne Gore" zaprijetio je vladi da će nastaviti proteste i blokadu puteva ako im se premijer Zdravko Krivokapić ne izvini i u potpunosti ne odbaci Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva.

Tzv. komite, pristalice predsjednika Mila Đukanovića, dale su Krivokapiću rok od tri dana da se izjasni po tim i još nekim njihovim zahtjevima, kao i da se izvini zbog, kako navode, prijetnji koje im je uputio.

Premijeru je dat rok od tri dana da odgovori na njihove zahtjeve ili će u protivnom, zapretili su, radikalizovati proteste.

Komitama smeta najavljeno usvajanje izmene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva kojom će se kao jedan od uslova računati osim trajnog boravka i privremeni, što do sada nije bio slučaj.

Time će se omogućiti da se brže dođe do crnogorskog državljanstva jer se do sada na osnovu Odluke, privremeni boravak koji je trajao pet godina i bio uslov za dobijanje stalnog boravka, nije računao u vrijeme potrebno za sticanje državljanstva. Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) smatra da se tu radi o "evidentnom agresivnom pokušaju posrbljavanja".

  • 10:00 Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

    'Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

  • 12:00 Vaskršnja priča

    '''Vaskršnja priča

  • 16:00 Vaskršnja poslanica 2024.

    'Vaskršnja poslanica 2024.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.