Skoplje

Kurti izmislio pokušaj ubistva, Makedonci ga demantovali

  • Izvor: Agencije
  • 10.02.2024. 18:05

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije demantovao je danas da je bilo pokušaja ubistva premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija tokom njegove posjete Skoplju.

"Što se tiče bezbjednosti tokom posjete premijera Kurtija, ona je organizovana po unaprijed utvrđenim pravilima i bezbjednosnim procjenama", rekao je za Tanjug portparol MUP-a Toni Angelovski.

Kurti je novinarima nakon povratka iz Skoplja, rekao da se tamo osjećao bezbjednim i pored prijetnji "od pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu".

"Saznao sam da ima mnogo prijetnji od pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu. Upravo sam došao iz Skoplja, nisam se osjećao ugroženim, ali sam vidio mnoge policijske snage koje su se pobrinule za sastanak u Skoplju", rekao je Kurti.


Mađarska predsjednica Katalin Novak podnijela ostavku

Mađarska predsjednica Katalin Novak podnijela ostavku


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program