Žalili se zbog buke

Ljetovanje u Hrvatskoj nije više jednostavno: Zabranjeni koferi s točkićima

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 13.06.2023. 17:09

Zabrinuti zbog sve veće buke, vlasti u Dubrovniku su, kako piše "Jutarnji list", odlučile da u gradu zabrane korištenje kofera s točkićima.

Stanari su se žalili na buku koju točkići šire kamenim gradskim ulicama, te će turisti s početkom ove sezone torbe s točkićima morati da nose u rukama. U novembru ove godine počeće i izgradnja prostora u kom će turisti moći da ostave svoj prtljag.

- Oni će torbe ostavljati na za to predviđenom punktu, a mi ćemo im, naravno za naknadu, stvari donositi na adresu na kojoj će biti. To je tek početak; konačni cilj je da napravimo logistički centar, nakon čega će se sav prtljag razvoziti iz Ćilipa direktno na adrese gostiju - kaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Od ajkule koja je ubila ruskog turistu prave mumiju

Od ajkule koja je ubila ruskog turistu prave mumiju

Dio novih pravila turisti koji dolaze u Dubrovnik već sada mogu da saznaju zahvaljujući kratkom crtanom filmu pod nazivom "Respect the city", nastalom po ideji Grada i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

U ovom kratkom filmu objašnjeno je da turisti ne smiju da šetaju pse bez povoca, kao ni da šetaju gradom bez majice.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.