Hrvatska

Među bananama u trgovini otkriveno 18 kilograma kokaina

  • Izvor: Indeks
  • 20.07.2021. 17:46

U jednoj trgovini u Pločama u Hrvatskoj jutros je među bananama pronađen kokain.

Kokain, koji je bio skriven među kutijama banana, pronašla je radnica trgovine u Pločama koja je odmah pozvala policiju.

Među Pločanima se nagađa o tome kako je kokain došao u trgovinu, no zasad nema dokaza da je povezan s nedavnim rekordnim zapljenama kokaina iz Ekvadora koji je stizao u luku Ploče gdje je i zaplijenjen.

U poslijepodnevnim satima oglasila se policija. Potvrdili su raniju informaciju da je nađeno 18 kilograma kokaina

"Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane", piše policija.

"Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu. Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18.2 kilograma kokaina. Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja", stoji u saopštenju policije, prenosi Index.hr.

Ovo otkriće, kako je zasad poznato, nema veze s događajem od prije nekoliko mjeseci kad je u luci Ploče među bananama pronađeno 56 kilograma kokaina.

USKOK je, nakon provedene istrage, prije nekoliko dana pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče.

Tužilaštvo je, ne navodeći identitete optuženih, izvijestilo da se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od marta 2020. do 6. marta ove godine povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj. USKOK je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina, koji je nepoznata osoba iz Ekvadora, u skladu sa narudžbom, sakrila u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna kompanija preko luke Ploče iz Ekvadora uvezla banane.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program