Zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti

Medvedev: Zapad vodi hibridni rat protiv Moskve

  • Izvor: SRNA
  • 09.05.2024. 11:45

Zemlje Zapada vode hibridni rat protiv Rusije i orkestriraju provokacije i terorističke napade koje su počinili drugi, naveo je zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev.

"Glavne zapadne sile vode hibridni rat protiv nas, namećući blokade i režime sankcija, izdvajajući milijarde za kupovinu oružja za neonaciste. One orkestriraju provokacije i krvave terorističke napade bez presedana koje izvršavaju hulje", istakao je Medvedev.

On je dodao da, zapravo, Vašington i Brisel danas djeluju sa više cinizma i u većem obimu nego što su to činili Adolf Hitler i njegovi saradnici tridesetih i četrdesetih godina prošlog vijeka.

Medvedev je u članku o tome kako su "Anglosaksonci promovisali fašizam" u prošlom vijeku i oživjeli ga u ovom, koji su danas objavili Savjet bezbjednosti Rusije i straka Jedinstvena Rusija, napisao da nacisti žele da "uklone Rusiju sa mape svijeta".

On je istakao da je završetak ruske specijalne vojne operacije i denacifikacija Ukrajine samo prvi korak ka stvaranju nove arhitekture međunarodnih odnosa.

"Završetak specijalne vojne operacije, denacifikacija, samo je prvi, ali veoma važan korak na dugom i teškom putu ka novoj arhitekturi međunarodnih odnosa", dodao je Medvedev u članku.

On je naglasio da sponzori kijevskog režima treba da se suoče sa pravdom nakon specijalne vojne operacije, a ne samo aktuelni ukrajinski lideri.

Pratite nas i putem Vibera