Predsjednik Hrvatske

Milanović: Ne vjerujem u pravdu "visokih predstavnika"

  • Izvor: SRNA
  • 15.08.2023. 15:51

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je povodom podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da "ne vjeruje u pravdu visokih predstavnika".

- Dokle god "visoki predstavnici" ko god im dao mandat, dok god budu imali instinkta i interesa mijenjati zakone zemlje ukazima, kako bi se podigla optužnica za novo izmišljeno djelo, a nemaju vremena i interesa promijeniti izborni zakon, što mogu jednim potpisom pera i omogućiti Hrvatima da biraju predstavnike, dokle god je ta olovka teška ko pero, a ona druga laka ko perka, ja u takvu pravdu ne vjerujem - rekao je Milanović novinarima u Širokom Brijegu.

Episkop Fotije: Očuvati Srpsku u vrijeme napada na njenu vlast

Episkop Fotije: Očuvati Srpsku u vrijeme napada na njenu vlast

On je istakao da ima iskrenu želju i da daje maksimalni doprinos, te da vjeruje da to radi i Vlada Hrvatske, da BiH bude uređena zemlja u kojoj će Hrvati živjeti kao konstitutivni narod.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program