Lapsus predsjednika Hrvatske

Milanovićev lapsus predmet šale u hrvatskim medijima

  • 16.09.2020. 09:39

Lapsus predsjednika Hrvatske i vrhovnog komandanta Oružanih snaga RH Zorana Milanovića snimila je sinoć RTL televizija, a prenijeli su svi hrvatski mediji.

Naime, on je napravio omašku objašnjavajući svoj stav da je u Hrvatskoj vanredno stanje, stanje prirodne katastrofe, kao i u cijeloj Evropi.

"U Hrvatskoj je de facto vanredno stanje. To nije ratno stanje. To od početka naglašavam. Plašili su nas vanrednim stanjem, ali mi, kao i cijela Evropa, živimo u vanrednom stanju. To nije normalno stanje. I upravo zato u takvoj se situaciji primjenjuju posebne mjere, i to je sve. Ratno stanje je nešto sasvim drugo. Ovo je sr**je - stanje - prirodne katastrofe", rekao je Milanović.

Milanović je na Plesu, u kasarni 91. vazduhoplovnog krila "Pukovnik Marko Živković" prisustvovao svečanom dočeku 12. hrvatskog kontingenta iz misije podrške miru Resolute Support u Avganistanu i tom prilikom se obratio novinarima.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program