SPC

Mitropolit Amfilohije član Međunarodne slovenske akademije

  • 06.06.2018. 20:24

Novi članovi Međunarodne slovenske akademije iz Srbije, odnosno Crne Gore, su NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, filozof Mirko Zurovac, dramski pisac i reditelj Bratislav Petković, istoričar i ambasador Slavenko Terzić, neurohirurg Danica Grujičić i dramski umjetnik Ivana Žigon.

Oni su izabrani na zasjedanju predsjedništva Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture održanom u stavropigijalnom Novojerusalimskom manastiru u Podmoskovlju, saopšteno je iz Srpskog odjeljenja Međunarodne slovenske akademije. 

Za izbor su značajni ukupni stvaralački doprinos kandidata i njihova angažovanost na osmišljavanju i očuvanju tradicionalnih kulturno-istorijskih, duhovnih i materijalnih vrijednosti slovenskih naroda, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska. 

Međunarodna slovenska akademija osnovana je 18. maja 1992. godine u Moskvi, a trenutno ima oko 180 akademika. 

Izborom šest novih akademika, Srpsko odjeljenje Akademije kojim rukovodi Vladimir Kršljanin, imaće ukupno 18 članova. 

Svečane diplome akademika novim srpskim članovima uručiće predsjednik akademije Sergej Baburin na svečanosti sredinom juna u Beogradu.
 

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina