Morksi pas u plićaku kod Pirovca

  • Izvor: dnevnik.hr
  • 29.05.2022. 20:53

U Pirovcu na obali Jadranskog mora radnici koji rade na iznajmljivanju brodova uočili su morskog psa kako pliva u plićaku.

Na jednom od snimaka koje je objavio hrvatski portal Dnevnik.hr jasno se može vidjeti kako jedan pas zbunjeno gleda prema morskoj životinji.

Dok su jedni od posmatrača uplašeni, radnici kažu da nema razloga za strah te da morski pas nije opasan.

"Morski psi u plićacima više nisu rijetkost, a zabilježeno je više od 30 vrsta morskih pasa u Jadranu. Kako je već spomenuto u medijima, pretpostavlja se da je morski pas viđen u Pirovcu isti onaj snimljen u Medulinu prije dva dana", rekli su iz "Rent a boat" kompanije.

Pojašnjavaju kako se najvjerovatnije radi o vrsti morskog psa koja može narasti do pet metara i da je jedna od zaštićenih vrsta.

"Napadi morskih pasa na ljude su prava rijetkost. Šta više, nije prvi put da je ova vrsta viđena u plićaku, a turisti su počeli gledati na ovu pojavu kao na atrakciju", kazali su radnici.


  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.